Slavnosti slunovratu opět v lesním divadle na Martinské stěně

V sobotu dne 23. června 2007 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky Martinská stěna v Liberci-Kateřinkách opět konalo představení nazvané Slavnosti slunovratu. Akci organizoval Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004.

slunovrat_2007.jpg

Na Slavnostech slunovratu si nejprve mohli nejmenší návštěvníci projít pohádkový les, který pro ně připravil Turistický oddíl Kletr, poté se mohli podívat na Medvědí pohádky a dále jim divadelní společnost Kejklíř předvedla své loutkové představení Stolečku, prostři se! Celou akci ukončila country a bluegrassová skupina Pakáž. Vstup pro všechny byl již tradičně zcela zdarma, jelikož akce byla finančně podpořena z Kulturního fondu statutárního města Liberec. Akce se zúčastnilo několik desítek lidí jednotlivá vystoupení se setkala s velkým ohlasem malých i velkých návštěvníků.
Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách. V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům.
Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky.

Fotogrfafie ze Slavností slunovratu 2007 >>>

Fotogrfafie ze Slavností slunovratu 2006 >>>