Masivní stůl doplnil tůně v Jeřmanicích

Autor: Michal Vinař
Dnes byla kompletně dokončena akce v Jeřmanicích nedaleko Liberce. V lokalitě, kde byly dříve vyhloubeny dvě tůně a vybudován povalový chodník, se dnes objevil masivní stůl s lavicemi jako doplnění rekreačního zázemí pro místní obyvatele i návštěvníky.

Místo, které se nachází přibližně uprostřed obce, bylo vybráno pro svůj zanedbanější stav, nicméně stav s potenciálem přírodní revitalizace. V prostoru, který je obehnán místní komunikací ze tří stran a přilehlými domy, byly vyhloubeny dvě prosté zemní nádrže na zachytávání dešťových srážek nebo mělké spodní vody. Průchod zamokřeným územím je umožněn po novém dubovém povalovém chodníku, což je ideální možnost, jak z blízka pozorovat nový život, který se brzy v tůních objeví.
Jelikož se prostor nachází v centrální části obce, bylo vhodné jej vybavit i menším posezením. To může sloužit jak místním obyvatelům pro debaty se sousedy nebo pro různé další akce, tak i návštěvníkům, kteří touto obcí prochází či projíždějí na kole při svých túrách.
Stůl s lavicemi je tvořen odolnými dřevěnými půlkuláči a již na první pohled vzbuzuje respekt v trvanlivosti. Pokud se k němu budou uživatelé chovat přívětivě, jistě bude sloužit po mnoho let.
Akci podpořil Nadační fond Tesco, bez jehož pomoci, by toto zařízení nemohlo být instalováno. Děkujeme.

Fotogalerie.

Nadacni fond Tesco 2019 logo vertical CZ.jpg