Propagační

meteobudka2.jpgVydáváme publikace týkající se Jizerských hor a Ještědu, které se svým námětovým a estetickým pojetím snaží oslovit všechny vrstvy návštěvníků, posílit v nich vztah k našemu kraji, rozšířit jejich poznatky o kulturním i přírodním bohatství regionu a nenásilnou formou apelovat na nutnost ochrany tohoto dědictví. Budujeme naučné stezky, které přímo v terénu vysvětlují návštěvníkům přírodní a kulturní zajímavosti našeho regionu. Od roku 2003 také vydáváme ročenku Jizersko-ještědského horského spolku obsahující nejen informace o činnosti JJHS, ale také mnoho zajímavých tématických článků o oblasti Jizerských hor a Ještědu.

Zabýváme se zejména hlubším poznáním zajímavých míst v regionu z pohledu historického, kulturního nebo přírodovědného. Organizujeme výlety a vlastivědné exkurze, seznamujeme se s méně známými a navštěvovanými místy, s cílem vytvářet a pěstovat vztah k historii i současnosti regionu, jeho kulturním tradicím a hodnotám, a tak i naplňovat motto "turistikou za poznáním". Současně se snažíme o obnovu drobných zapomenutých památek na významné události v regionu, jejich připomenutí a zapsání do povědomí veřejnosti. Další důležitou součástí činnosti spolku je rekonstrukce a údržba vyhlídkových míst v Jizerských horách a okolí.

Středa, 1. červen, 2022 | 18:32

Slavnosti slunovratu na Martinské stěně 2022

V sobotu dne 25. června 2022 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky M...

Neděle, 24. duben, 2022 | 11:01

Jizersko-ještědský horský spolek opět uklízel PR Meandry Smědé

Již potřinácté uklízel v sobotu 23. dubna 2022 Jizersko-ještědský ...

Pondělí, 28. únor, 2022 | 20:46

Prohlášení výboru Jizersko-ještědského horského spolku k válce na Ukrajině

Členové Jizersko-ještědského horského spolku mají ještě v...

Sobota, 3. září, 2022

Sklářská pouť na Kristiánově - spolkový stánek

Sobota, 1. říjen, 2022

Závody ve vynášení sudů piva na Ještěd. Více zde.