Propagační

meteobudka2.jpgVydáváme publikace týkající se Jizerských hor a Ještědu, které se svým námětovým a estetickým pojetím snaží oslovit všechny vrstvy návštěvníků, posílit v nich vztah k našemu kraji, rozšířit jejich poznatky o kulturním i přírodním bohatství regionu a nenásilnou formou apelovat na nutnost ochrany tohoto dědictví. Budujeme naučné stezky, které přímo v terénu vysvětlují návštěvníkům přírodní a kulturní zajímavosti našeho regionu. Od roku 2003 také vydáváme ročenku Jizersko-ještědského horského spolku obsahující nejen informace o činnosti JJHS, ale také mnoho zajímavých tématických článků o oblasti Jizerských hor a Ještědu.

Zabýváme se zejména hlubším poznáním zajímavých míst v regionu z pohledu historického, kulturního nebo přírodovědného. Organizujeme výlety a vlastivědné exkurze, seznamujeme se s méně známými a navštěvovanými místy, s cílem vytvářet a pěstovat vztah k historii i současnosti regionu, jeho kulturním tradicím a hodnotám, a tak i naplňovat motto "turistikou za poznáním". Současně se snažíme o obnovu drobných zapomenutých památek na významné události v regionu, jejich připomenutí a zapsání do povědomí veřejnosti. Další důležitou součástí činnosti spolku je rekonstrukce a údržba vyhlídkových míst v Jizerských horách a okolí.

Pátek, 14. červenec, 2017 | 14:09

Jizersko-ještědský horský spolek pečuje o horské louky

Jako každý rok bude od 26. do 30. července 2017 Jizersko-ještědský ho...

Pondělí, 26. červen, 2017 | 11:00

Slavnosti slunovratu na Martinské stěně 2017

V neděli dne 25. června 2017 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídk...

Sobota, 23. září, 2017

Závody ve vynášení sudů piva na vrchol Ještědu. Bližsí informace zde.

Středa, 27. září, 2017

Výlet do Nízkých TATER - 27. 9. - 1. 10. 2017 závazné objednávky do 10. 5. 2017, záloha...