Propagační

meteobudka2.jpgVydáváme publikace týkající se Jizerských hor a Ještědu, které se svým námětovým a estetickým pojetím snaží oslovit všechny vrstvy návštěvníků, posílit v nich vztah k našemu kraji, rozšířit jejich poznatky o kulturním i přírodním bohatství regionu a nenásilnou formou apelovat na nutnost ochrany tohoto dědictví. Budujeme naučné stezky, které přímo v terénu vysvětlují návštěvníkům přírodní a kulturní zajímavosti našeho regionu. Od roku 2003 také vydáváme ročenku Jizersko-ještědského horského spolku obsahující nejen informace o činnosti JJHS, ale také mnoho zajímavých tématických článků o oblasti Jizerských hor a Ještědu.

Zabýváme se zejména hlubším poznáním zajímavých míst v regionu z pohledu historického, kulturního nebo přírodovědného. Organizujeme výlety a vlastivědné exkurze, seznamujeme se s méně známými a navštěvovanými místy, s cílem vytvářet a pěstovat vztah k historii i současnosti regionu, jeho kulturním tradicím a hodnotám, a tak i naplňovat motto "turistikou za poznáním". Současně se snažíme o obnovu drobných zapomenutých památek na významné události v regionu, jejich připomenutí a zapsání do povědomí veřejnosti. Další důležitou součástí činnosti spolku je rekonstrukce a údržba vyhlídkových míst v Jizerských horách a okolí.

Pondělí, 25. listopad, 2019 | 15:39

Členové a příznivci Horského spolku pročistili dva bývalé lomy ve Starém Harcově

Jizersko-ještědský horský spolek se řadu let zabývá činnos...

Čtvrtek, 14. listopad, 2019 | 21:25

Projekt Zajištění péče EVL Jizerské smrčiny s prvními výsledky

Jizersko-ještědský horský spolek v letošním roce úspěšně zahájil proj...

Neděle, 6. říjen, 2019 | 20:02

Horský spolek buduje tůně pro obojživelníky

V uplynulých týdnech členové a příznivci Jizersko-ještědského horského spol...

Pátek, 14. únor, 2020

Ples Jizersko-ještědského horského spolku se uskuteční na prověřeném a osvědčeném míst...

Sobota, 4. duben, 2020

Členská schůze v pivovaru ve Vratislavicích. Začátek v 10.00 hodin.

Sobota, 25. duben, 2020

Úklid PR Meandry Smědé