Propagační

meteobudka2.jpgVydáváme publikace týkající se Jizerských hor a Ještědu, které se svým námětovým a estetickým pojetím snaží oslovit všechny vrstvy návštěvníků, posílit v nich vztah k našemu kraji, rozšířit jejich poznatky o kulturním i přírodním bohatství regionu a nenásilnou formou apelovat na nutnost ochrany tohoto dědictví. Budujeme naučné stezky, které přímo v terénu vysvětlují návštěvníkům přírodní a kulturní zajímavosti našeho regionu. Od roku 2003 také vydáváme ročenku Jizersko-ještědského horského spolku obsahující nejen informace o činnosti JJHS, ale také mnoho zajímavých tématických článků o oblasti Jizerských hor a Ještědu.

Zabýváme se zejména hlubším poznáním zajímavých míst v regionu z pohledu historického, kulturního nebo přírodovědného. Organizujeme výlety a vlastivědné exkurze, seznamujeme se s méně známými a navštěvovanými místy, s cílem vytvářet a pěstovat vztah k historii i současnosti regionu, jeho kulturním tradicím a hodnotám, a tak i naplňovat motto "turistikou za poznáním". Současně se snažíme o obnovu drobných zapomenutých památek na významné události v regionu, jejich připomenutí a zapsání do povědomí veřejnosti. Další důležitou součástí činnosti spolku je rekonstrukce a údržba vyhlídkových míst v Jizerských horách a okolí.

Čtvrtek, 26. listopad, 2020 | 20:14

Druhý rok prací v projektu Zajištění péče pro EVL Jizerské smrčiny za námi

Jizersko-ještědský horský spolek je nositelem dalšího velkého...

Sobota, 21. listopad, 2020 | 14:41

Dokončeny projekty tůní v Jeřmanicích a Českém Dubu

Jizersko-ještědský horský spolek v průběhu podzimu úspěšně dokončil dva...

Pátek, 23. říjen, 2020 | 16:42

Vybudovány další tůně

Jizersko-ještědský horský spolek se nezaměřuje pouze na velké projekty revitalizací rašel...

Sobota, 10. duben, 2021

Členská schůze JJHS v pivovaru ve Vratislavicích n. N.

Sobota, 24. duben, 2021

Úklid PR Meandry Smědé