Propagační

meteobudka2.jpgVydáváme publikace týkající se Jizerských hor a Ještědu, které se svým námětovým a estetickým pojetím snaží oslovit všechny vrstvy návštěvníků, posílit v nich vztah k našemu kraji, rozšířit jejich poznatky o kulturním i přírodním bohatství regionu a nenásilnou formou apelovat na nutnost ochrany tohoto dědictví. Budujeme naučné stezky, které přímo v terénu vysvětlují návštěvníkům přírodní a kulturní zajímavosti našeho regionu. Od roku 2003 také vydáváme ročenku Jizersko-ještědského horského spolku obsahující nejen informace o činnosti JJHS, ale také mnoho zajímavých tématických článků o oblasti Jizerských hor a Ještědu.

Zabýváme se zejména hlubším poznáním zajímavých míst v regionu z pohledu historického, kulturního nebo přírodovědného. Organizujeme výlety a vlastivědné exkurze, seznamujeme se s méně známými a navštěvovanými místy, s cílem vytvářet a pěstovat vztah k historii i současnosti regionu, jeho kulturním tradicím a hodnotám, a tak i naplňovat motto "turistikou za poznáním". Současně se snažíme o obnovu drobných zapomenutých památek na významné události v regionu, jejich připomenutí a zapsání do povědomí veřejnosti. Další důležitou součástí činnosti spolku je rekonstrukce a údržba vyhlídkových míst v Jizerských horách a okolí.

Neděle, 24. říjen, 2021 | 16:32

Tichými stezkami z Jizerských hor k Ralsku po stopách Rudolfa Kauschky

Kniha známého jabloneckého fotografa Siegfrieda Weisse, věnov...

Sobota, 2. říjen, 2021 | 17:31

Závody ve vynášení sudů piva na Ještěd 2021

V sobotu dne 2. 10. 2021 pořádal Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS) j...

Čtvrtek, 15. červenec, 2021 | 12:15

Podpořte obnovu vyhlídky na Sněžných věžičkách

Jakožto horský spolek máme rádi také malebné vyhlídky do krajiny. Řada z n...

Pátek, 18. únor, 2022

Tradiční ples JJHS v restauraci U Košků v Liberci., začátek ve 20.00 hodin.

Pondělí, 8. srpen, 2022

8.-12.8.2022 - Sekání luk na Jizerce