Slavnosti slunovratu na Martinské stěně 2022

V sobotu dne 25. června 2022 se na místě bývalého lesního divadla u vyhlídky Martinská stěna v Liberci-Kateřinkách bude opět konat představení nazvané Slavnosti slunovratu. Akci organizuje Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS), který zde podobné akce pořádá již od roku 2004. Na slavnostech vystoupí Divadlo Krtek s dětským představením Cirkus plný pohádek a  vystoupí hudební skupina Marek Dusil Blend. Vstup pro všechny je již tradičně zcela zdarma.
Pořadatelé prosí všechny návštěvníky, aby na místo ani do ulice U Lesního divadla nevjížděli automobily. Není tu možnost parkování ani otáčení vozidel. Pro dopravu na místo doporučujeme MHD autobus č. 13 do zastávky Pod Záložnou. Parkování je možné v ulici Kateřinská.
Akci na svém pozemku umožnil Lesy České republiky, státní podnik.

Vyhlídka Martinská stěna se nachází v bukových lesích na strmých svazích údolí Černé Nisy v Liberci-Kateřinkách a návštěvníky k ní zavede modrá turistická značka. V roce 2004 vyhlídku JJHS kompletně zrekonstruoval a osadil nové kované zábradlí, aby vyhlídka opět mohla bezpečně sloužit návštěvníkům. V průběhu let již došlo k poškození opravené vyhlídky, JJHS tedy v roce 2016 provedl její kompletní renovaci.
Od roku 1926 bylo pod vyhlídkou lesní divadlo, které však zaniklo s příchodem druhé světové války. Ve druhé polovině osmdesátých let minulého století byla tradice lesních představení na několik sezón obnovena, místo však opět zůstalo pusté až do roku 2004, kdy se JJHS rozhodl opět oživit zaniklou lesní scénu a alespoň jednou ročně tu uspořádat představení pro diváky.

slavnosti slunovratu 2022.jpg