Závody ve vynášení sudů piva na Ještěd 2023

V sobotu dne 7. 10. 2023 pořádal Jizersko-ještědský horský spolek (JJHS) již dvacátý ročník závodů ve vynášení sudů piva na vrchol Ještědu. Závody se konají s jednou výjimkou pravidelně od roku 2003. Závody ve vynášení sudů piva spočívají jednoduše v tom, že závodníci vynášejí na zádech plné sudy piva (50, 30 nebo 15 litrů) od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Jako doplňková disciplína se uskutečnila i kategorie rodič s dítětem v krosně. Letos se poprvé v historii uskutečnil pokus vynést nahoru najednou dva plné 50litrové sudy. Několikanásobný vítěz hlavní kategorie z let 2013-2018 Zdeněk Pácha vynesl dva sudy do poloviny sjezdovky, ale poté své úsilí vzdal. Všichni startující v tradičních kategoriích však na vrchol zdárně dorazili.

V mužské kategorii 50litrových sudů zvítězil Petr Schneider (vítěz úplně prvního ročníku z roku 2003, vítěz 2020, 2021 a 2022) v čase 00:48:49, druhý dorazil v čase 01:18:16 Stanislav Novák.
V kategorii 30litrových sudů zvítězil Milan Marhan v čase 00:34:26, druhý skončil Petr Pošta v čase 01:17:36.

V kategorii rodiče s dítětem v krosně zvítězil Ondřej Kůrka ve velmi dobrém čase 00:23:22. Za ním skončili Jan Louda a Lucie Drbohlavová.

Ceny a občerstvení pro závodníky věnovala společnost Ještěd, s. r. o., – provozovatel hotelu Ještěd.

Oficiální výsledky

Foto z akce