Horský spolek končí s jednorázovými plasty

Vše, co dokáže alespoň malou měrou eliminovat odpad v přírodě, se počítá.

Jizersko-ještědský horský spolek uspěl se svou žádostí v Dotačním programu 8.5 Podpora předcházení vzniku odpadů, využití bioodpadů a odděleného sběru kovových odpadů, který vyhlašuje Krajský úřad Libereckého kraje, a v Ekofondu, který vyhlašuje statutární město Liberec

Prostřednictvím získaných finančních prostředků bylo v loňském roce nakoupene množství skleněných a plastových opakovatelně použitelných půllitrů, přenosnou myčkou s příslušenstvím, ale také nerezové misky a příbory. Tento materiál poslouží všem, kteří navštíví spolkové akce nebo akce, kterých se spolek účastní.

Sami dobře víme, že v přírodě se nachází spousta odpadků. Naše pravidelné úklidové akce dokazují, že plastový odpad tvoří velkou část toho, co z přírody sebereme. Rozhodli jsme se i naší malou měrou přispět ještě více k tomu, aby se do přírody tento odpad vůbec nedostával. Pivo nebo limonádu u nás již v jednorázových kelímcích nedostanete, stejně tak jídlo v plastových miskách.

Děkujeme Krajskému úřadu Libereckého kraje a statutárnímu městu Liberec za podporu.

Leave Comments

C